Kachní prsa sous-vide 3x jinak

01.06.2019

KACHNÍ PRSA NA VÍNĚ

Co budeme potřebovat:

  • kachní prsa
  • hříbky
  • pórek
  • máslo
  • bílé víno vhodné na vaření
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

Kachní prsa očistíme a dáme do sáčku společně s kořením. Zatavíme a vaříme zhruba 4 hodiny v lázni o teplotě 57 - 67°C. Poté si na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme na něm houby a pórek, podlijeme bílým vínem. Servírujeme například s pečenými brambůrky nebo bylinkovou bagetou.

A jaké víno vybrat? Doporučujeme Sauvignon Blanc, Muškát nebo Tramín.

KACHNÍ PRSA NA POMERANČÍCH

Co budeme potřebovat:

  • kachní prsa
  • tymián
  • třtinový cukr
  • šťávu ze tří pomerančů
  • kůru z pomeranče
  • drůbeží vývar
  • sůl
  • hroznové víno bílé i červené

Postup:

Kachní prsa očistíme a vložíme do sáčku spolu s tymiánem. Ve vodní lázni s použitím například (Sous Vide - Steba) necháme zhruba 3 hodiny (teplota od 57 do 67°C). Poté prsa vyjmeme a nařízneme kůži. Prsa posolíme a prudce osmahneme na rozpálené pánvi. Ke konci smažení přidáme hroznové víno.

A teď ještě omáčka. Na pánev, kde jsme smažili prsa, dáme cukr a trochu pomerančové šťávy. Mícháme, dokud nevznikne karamel, pak přidáme zbytek šťávy, vývar a kůru, okořeníme podle chuti a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

Doporučujeme servírovat s rýží.

KACHNÍ PRSA S PÓRKEM

Co budeme potřebovat:

  • kachní prsa
  • pórek
  • máslo
  • tymián/ rozmarýn či jiné podobné koření
  • pepř
  • sůl

Postup:

Připravíme si horkou lázeň podle preferencí (od 57°C do 67°C). Očistíme kachní prso, nakrojíme kůži, osolíme a opepříme. Maso dáme do sáčku společně s bylinkou a zavakuujeme.

Prso v sáčku dáme na hodinu do připravené lázně. Poté zvýšíme teplotu na 85°C a přidáme zavakuovaný pórek se solí, pepřem, lžící másla a bylinkou. Necháme opět hodinu v lázni.

Maso a pórek vyndáme ze sáčků, maso pak položíme na rozpálený gril kůží dolů. Až bude kůže křupavá, otočíme maso a přidáme pórek – necháme na grilu „dojít“. Podáváme s basmati rýží.

Přidáno do porovnání

Odebráno z porovnání

X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na vaši
emailovou adresu